Sydney – un oraș îndepărtat ce atrage milioane de turiști anual, inclusiv turiști români

Australia nu se afla chiar la o aruncatura de bat de Romania. Dimpotriva, este una din cele mai indepartate locatii, in care multi romani se feresc sa mearga. Sydney este conoscut ca fiind unul din cele mai frumoase orase din lume, in care totul se imbina in mod armonios, in care turistii se pot bucura de plaje cu nisip fin, de golfuri pitoresti, de parcuri extraordinare, de cladiri de sticla si de oamenii primitori.

Sydney este un oras plin de terase, cafenele, restaurante, spa-uri, in care turistii se pot relaxa si pot admira privelistea. Aceasta metropola este un centru de atractie turistica mai mare de 50 de ori decat capitala Romaniei, cu sute de suburbii si cele mai frumoase periferii din intreaga lume.

In Sydney plajele sunt superbe, dar nici cele din imprejurimi nu sunt mai prejos, distantele dintre obiectivele turistice principale nu sunt o problema, infrastructura fiind perfecta iar reteaua de trenuri, ferryn si autobuze este bine pusa la punct iar biletele nu sunt deloc costisitoare.

Mai mult decat atat, in Sydney turistii se opresc la cladirea Operei, piesa de rezistenta ce trebuie bifata pe lista atractiilor vazute, loc in care fotografiile ies spectaculoase. Opera este vizitata anual de milioane de oameni si admirata de pe apa, de la bordul unui ferry, din Gradina Botanica sau din imediata vecinatate.

Gradina Botanica face parte din atractiile turistice ale orasului Sydney fiind cel mai mare parc urban, o adevarata oaza de verdeata brazdata de alei, de arbusti si de flori, loc in care se afla pasari exotice si oameni costumati in aborigeni care sunt gata sa pozeze impreuna cu turistii.

O alta atractie a orasului este Sydney Tower, cea mai inalta cladire nu numai din oras ci din intreaga emisfera sudica, cu o inaltime de peste 300 de metri. Impreuna cu restaurantele de lux, plajele cu nisip fierbinte si valuri mari, muntii incredibili si posibilitatea de a gusta o friptura de cangur delicioasa, Sydney atrage turisti din toate colturile lumii an de an.

Lasă un răspuns