Nu mai lucrez noaptea fiindcă nu dau randament

Eu m-am născut dimineața, la ora 6, și nu știu dacă asta e neapărat factorul care m-a determinat să-mi placă ziua mai mult decât noaptea însă am ținut să specific asta în cazul în care printre cititori se numără și persoane pentru care ora nașterii reprezintă un edificator în preferințele unui om dintre ziuă și noapte.

Așadar, cum spuneam, nu prea suportam noaptea. Îmi plăcea să-mi rezolv toate treburile pe care le am de rezolvat pe timpul zilei iar noaptea să dorm, la fel ca orice om normal aș fi spus eu atunci. Bineînțeles că atunci când voiam să ieșim în gașcă seara să ne distrăm nu ezităm dar, ca idee, când totul depindea numai de mine alegeam să-mi fac toate treburile pe timpul zilei cât era încă lumină afară.

La un moment dat însă a început să nu-mi mai placă atât de mult pe timpul zilei și să încerc să-mi mut o parte din activități seara. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, schimbarea s-a făcut mai mult fără să vreau fiindcă dintr-un context de împrejurări am ajuns să nu am somn până pe la ora 03-04:00. A doua zi am dormit până mai târziu și iar n-am avut somn până în dimineața celeilalte zile și tot așa, într-o săptămână deja ajunsesem să adorm pe la 07-08:00 și să mă trezesc pe la 15:00.

Aparent totul era foarte cool fiindcă eram tipul ăla care ziua nu era de găsit însă noaptea era peste tot. Problema a apărut însă atunci când mi-am dat eu seama că ziua îmi trece mult prea repede (oare cum voiam să treacă timpul când mă dădeam jos din pat la miezul zilei?) și seara nu dădeam randament la muncă deloc. Chiar dacă dormeam suficient ca număr de ore, când era beznă pur și simplu nu puteam să muncesc la aceeași capacitate. La voi cum e? Când dați randament mai bine, ziua sau noaptea?

Lasă un răspuns