Nobody: un revenge movie excelent

Nobody este o surpriza foarte frumoasa. Filmul lui Ilya Naishuller reuseste sa surprinda spectatorii intr-o impresionanta declasare de violenta si de umor deopotriva. Acest film estival va fi pe placul pasionatilor de filme de actiune in genul celor aparute in anii ’90.

Sa ii oferi un rol de badass lui Saul Goodman, cunoscutul avocat din Breaking Bad este o idee surprinzatoare. Cu toate acestea aceasta idee a fost materializata de Derek Kolstad si David Leitch, responsabili de scenele de umor din filmul John Wick. Si, putem spune ca au reusit ce si-au dorit, sa ne surprinda.

Hutch, un tata de familie satul de rutina zilnica decide sa schimbe ceva in viata. In ziua in care un grup de infractori patrund in casa sa pentru a-l jefui,Hutch are parte de aceasta schimbare, nu neaparat una pozitiva.

Hotii vor sa puna mana pe una din jucariile favorite ale fiicei sale. Un lucru care va scoate la iveala latura violemta a acestui tata pe care toata lumea il credea inofensiv. Insa, Hutch va descoperi rapid ca actele sale au consecinte…

In jurul protagonistului principal, Nobody reuneste o galerie de personaje colorate si de roluri secundare printre care un anume Cristopher-Doc-Brown- Lloyd. Ilya Naishuller isi dorea ca personajul sau, Hutch, sa se asemene cu Volverine.

Realizatorul isi dorea sa scoata in evidenta un erou obosit, mereu prost dispus, care pare satul de propria sa existenta. Bob Odenkirk este absolut perfect in pielea acestui action man plin de deziluzii care are un trecut plin de violenta si de crime. Un rol total inedit pentru comedianul care nu este obsinuit cu acest tip de personaj.

Film ce are in centru razbunarea, lung-metrajul oferit de Ilya Naishuller nu are pretentia sa revolutionieze industria filmului, nici sa surprinda lumea (chiar daaca este mai previzibil decat pare) insa ofera sa ne ofere un spectacol generos, calibrat insa ingrijit, celor care isi doresc sa petreaca o ora si cateva minute in fata ecranului.

Lasă un răspuns