Mulan: cea mai bună adaptare live-action marca Disney?

Mulan 2020 se distinge de predecesorii sai. Indepartandu-se destul de tare de versiunea animata, sarind peste Mushu si cantece, oferind un spectacol mult mai matur, bogat in lupte de razboi epice, realizatoarea Niki Caro da dovada de indrazneala si semneaza ceea ce este fara indoiala cea mai buna adaptare live-action a unui lung-metraj.

In urma cu 20 de ani, Mulan se prezenta drept o mica revolutie in lumea minunata Walt Disney, cu personajul sau principal, extrem de diferit de printesele obisnuite si rasfatate, cu care filmele din trecut ne obisnuise. Explorarea Chinei feudale si a folclorului sau pe un ton usor mai sumbru si matur este cel care ne impresioneaza la prima vedere.

Pentru remake-ul live action al acestui mare clasic au fost operate un numar mare de schimbari, putine elemente din scenariul original animat s-au pastrat in aceasta versiune. Cantecele au fost evacuate total din aceasta versiune care se doreste a fi ancorata intr-un univers brutal si realist. Si, chiar daca magia este inca prezenta, personajul micutului dragon Mushu nu a supravietuit la trecerea la filmul live.

In ceea ce priveste distributia, Yfei Liu impresioneaza intepretand una din cele mai badass printese Mulan de pana acum. Si, chiar daca studiourile Disney ne-au obisnuit pana acum cu personaje feminine puternice (Frozen, Rapunzel sau Brave), de data aceasta ne prezinta un personaj mai nuantat si mai aprofundat.

Accesibil spectatorilor care nu au vazut Mulan versiunea 1998, Mulan (2020), cu un rating de 5,5 pe imdb merita sa fie vizionat. Si, chiar daca cantecele sunt absente, fanii vor gasi alte lucruri minunate in film, fara indoiala.

Epic, stilat si inspirant, acest remake va fi cu siguranta pe placul celor mici si celor mari deopotriva, oferind un spectacol apropiat de Tigru si Dragon (2000), un alt succes de pe marile ecrane. Si Mulan ar fi meritat o lansare la cinema…

Un comentariu la „Mulan: cea mai bună adaptare live-action marca Disney?

Lasă un răspuns