Gustările de la miezul nopții

Toată ziua lucrăm la calculator, iar când ajungem acasă ne relaxăm.. tot la calculator. Mesele nu mai prea sunt importante, mâncăm când avem vreme, ce apucăm și e clar, nesănătos. Aș vrea să mă aud cu gustările mele de la miezul nopții, să dau idei și să nu zic cât sunt de nesănătoase.

După ore și ore de stat la calculator, văzut filme sau chiar jocuri, parcă auzi o linite ciudată afară. În acel moment ne uităm la ceas și vedem că e trecut de ora la care vroiam să ne culcăm, ba mai rău, parcă ne este și un pic foame. În acel moment mergem în bucătărie, uităm ce vroiam, ne întoarcem și după ce ne așezăm ne amintim că ne e foame. Mergem iar și căutăm. Uneori ne este atât de foame încât mâncăm carne, cartofi, mai ca la masa de la amiază, uneori vrem doar o gustărică, o prăjitură, o clătită. Acum depinde cum îți e norocul.

Deobicei mănânc masa de seară, noaptea. E mai liniște, mă simt mai bine și așa m-am obișnuit. Dar parcă, după o oră sau două aș mai avea poftă de ceva. Acum e acum, ce? Uneori îmi umplu gura cu o prăjitură și mă întorc inocent înapoi la calculator, alteori fac lucruri mai elaborate.

Gemuri, compot, ciocolată.. Gemul îmi place de caise, dulce acrișor, cred că mănânc și două trei felii de pâine așa. Cel mai mult îmi place ciocolata cu alune, unsă pe pâine, ahh, nu mă pot sătura, îmi lasă gura apă. Deși nu mai dorm după ea câteva ore, nu e nicio problemă, merită durerea.

Când nu cinez noaptea, mai am gustări formate și din mâncare, dar încerc să evit asta, nu am o alimentație prea sănătoasă și dacă o las foarte târziu, cine știe cum mă voi simți.

Lasă un răspuns