De ce să ții cont când îți iei un smartphone

Am descoperit calculatorul atunci când nu aveam foarte mulți ani de viață și pot spune că a fost un fel de dragoste la prima vedere, chiar dacă sună destul de ciudat. De când m-am văzut cu un calculator în casă mi-am luat adio de la viața socială și am început să experimentez tot felul de chestii, până am reușit să-l stric și să-l repar singur de câteva ori, învățând într-un final să-l folosesc așa cum trebuie.

Timpul a trecut și eu învățam tot mai multe chestii din partea asta a IT-ului, când apărea ceva nou făceam tot posibilul să-l am și tot așa până când am ajuns ca în ziua de astăzi să fiu în grupul meu de prieteni și cunoștințe omul la care apelează atunci când au nevoie de orice fel de ajutor din ce ține de tehnologie.

Zilele astea, că am ajuns la subiectul inițial al articolului, o bună prietenă s-a hotărât să-și cumpere un smartphone nou și pentru a lua ceva bun a apelat la mine. Nu, nu i-am vândut eu vreun telefon :)) ci am ajutat-o să-și găsească unul bun ținând cont de sfaturile din lista de mai jos.

Firma producătoare – pentru mine un brand de calitate contează foarte mult și cântărește greu în alegerea unui telefon. Alege mereu o firmă cu reputație bună.

Componente – partea puțin mai tehnică… De obicei cu un telefon cu 512mb ram puteți să faceți cam tot ce vreți, dacă nu aveți pretenții prea mari pe partea de gaming. În funcție de buget însă puteți lua ceva mai bun. Spațiul de stocare e și el relativ important însă îl puteți mări la majoritatea telefoanelor cu un card de memorie. Despre alte componente precum procesorul nu mai vorbim fiindcă sunt extrem de multe modele. De obicei mă ghidez după rami.

Display – în funcție de ce dorințe aveți de la telefon, puteți alege un display mai mare sau mai mic. Ele variază de pe la 3.5 inch și până la phableturi de 6inch.

Lasă un răspuns