Comportamentul șoferilor depinde de mașinile pe care le conduc?

Eu nu am mașină ci merg zilnic foarte mult cu bicicleta atât prin oraș cât și înafară orașului la distanțe de până-n 30km dacă nu e urgent. Atunci când trebuie să ajung foarte repede la o distanță destul de mare merg cu trenul sau rog un prieten care are mașină să mă ducă până în locul respectiv.

În rest mă folosesc doar de bicicleta care-și face treaba foarte bine ținând cont de banii pe care i-am dat pe ea și ca un mare plus nu mă costă mai nimic să o folosesc. Schimbarea de cauciucuri și mici întrețineri o dată la ceva vreme sunt nimicuri pe lângă costurile unei mașini. Să nu mai vorbim dacă e vorba de o mașină de dimensiuni mari gen dubă care îți golește buzunarele la capitolul combustibil.

De-a lungul timpului pe care-l petrec deplasându-mă prin trafic am observat diverse tipuri de șoferi. Pe lângă impresia greșită pe care ne-am făcut-o cu toții despre taximetriști, polițiști, șoferi de bmw și unele femei am început să cred și faptul că gradul de prudență al acestora diferă în funcție de mașinile pe care le au.

Spre exemplu am observat că persoanele cu mașini mai scumpe, pe lângă faptul că merg mai repede și mai periculos, atunci când mă depășesc (eu fiind cu bicicleta) trec la distanță destul de mică deși au loc destul pe cealaltă bandă. În cazul celor cu mașini ieftine am observat un grad mai ridicat de prudență și siguranță. Dacă nu venea nimeni din direcția opusă treceau frumos pe cealaltă bandă și mă depășeau la distanță de câțiva metrii iar dacă o mașină se îndrepta spre noi scădeau viteza și rămâneau în spatele meu până când puteau să treacă de mine în siguranță deplină.

Au fost doar simple coincidențe sau șoferii chiar se comportă în funcție de cât de mult i-au costat mașinile?

Lasă un răspuns