Cele mai frumoase localități izolate din România care merită vizitate

Oamenii s-au obisnuit sa calatoreasca in scop turistic, pentru a vizita unele locuri, sau pentru a se odihni, numai in marile orase, in localitati in care exista cel putin un obiectiv turistic important, si mai putin in satele uitate de lume.

La poalele muntilor sau in inima Deltei inca se afla localitati in care oamenii pot ajunge numai pe carari serpuitoare, poteti abrupte sau zone inundate. Desigur, daca nu exista nici curent electric, nu reprezinta un obiectiv turistic demn de luat in calcul insa, de cele mai multe ori, vacantele frumoase sunt cele care sunt petrecute la sat.

Sate izolate ascunse in vai cu peisaje pitoresti si aer curat

Turismul rural capata amploare in ultimii ani, insa oare pensiunile care ofera turistilor conditii ca la hotel, confort si utilitati, se mai pot incadra in ideea de `sate izolate`? Cu certitudine, nu. Insa in comuna din Caras Severin, denumita Cornereva, din rezervatia naturala Domogled de pe Valea Cernei, oamenii se pot lauda ca traiesc mult mai simplu si mai curat decat cei de la oras.

Cu toate ca se ajunge greu aici, turistii trebuie sa strabata poteci abrupte si chiar sa urce pe o scara de lemn care sa le faca mai simpla trecerea peste stanci. Iar aici vor gasi o altfel de lume, in care aerul este mai curat, mancarea este ecologica, banii nu au niciun fel de valoare iar oamenii sunt primitori cu strainii.

Astfel de sate exista si in alte parti ale tarii, calatoriile sunt ingreunate de multe ori de conditiile meteo, insa cu siguranta cele cateva zile sau chiar ore petrecute aici vor schimba complet viziunea turistilor asupra lumii.

Lasă un răspuns