Cele mai bune filme cu infruntări monstruoase

Cu ocazia lansarii filmului Godzilla vs. King Kong este momentul sa revenim asupra celor mai bune filme de tip Crossover (fictiune), cele mai bune lupte dintre doua personaje emblematice, provenite din universuri distincte.

Godzilla vs King Kong

S-au infruntat ultima data in anul 1962 in fara camerei lui Ishiro Honda. De atunci, cei doi monstri nu s-au intalnit, pana anul acesta. Warner a decis sa ii reuneasca pe cei doi titani pe marele ecran in cadrul unei noi confruntari inedite. Realizat de Adam Wingard, lung-metrajul este cel de-al patrulea film monster-universe dupa Godzilla, Kong: Skull Island si Godzilla: King of the Monsters.

Alien vs Predator
In 2004, cineastul Paul WS Anderson decide sa confrunte cei mai celebri doi extraterestri din industria filmului. Propune un crossover exploziv intre Xenomorphe si Predator, cei doi vanatori emblematici din universul science-fiction. Alien vs Predator este fara indoiala o placere vinovata.

Freddy vs Jason
In 2003, Ronny Yu a avut ideea de a opune doi din cei mai cunoscuti vilains din universul filmelor horror. Pe de o parte il avem pe Freddy Krueger, creat in 1985 de Wes Craven, un film devenit cult care a avut numai putin de sase parti si un remake in 2010. De cealalta parte il avem pe Jason Voorhes, eroul din Friday 13. Cineastul Sean S. Cunningham l-a pus pentru prima data in scena in 1981. Freddy decide sa intre in spiritul lui Jason pentru a face din el mana sa de fier si sa revina sa bantuie strazile din Elm Street.

Dracula vs Frankenstein
In 1971, cei doi monstri se intalnesc pentru prima data. Al Adamson are sarcina de a realiza Dracula vs Frankenstein. Doua figuri iconice care se reunesc in fata camerei de filmat. Contele Dracula se intalneste cu omul de stiinta Durea, ultimul descendent al lui Dracula. Vampirul ii promite acestuia din urma ca il va ajuta sa il readuca la viata pe Frankenstein in schimbul unui ser care ii permite sa iasa si ziua.

Lasă un răspuns